Оваа мапа ги прикажува пријавените напади. За повеќе детали за поединечен напад, изберете од мапата или од слајдерот под мапата. x
Search
We could not find any location
We could not understand the location
  • - Make sure all street and city names are spelled correctly.
  • - Make sure your address includes a city and state.
  • - Try entering a zip code.
Search

За проектот

Регионалната Платформа за застапување на слободата на медиумите и новинарската безбедност е мрежа на новинарски здруженија и синдикатите на медиумите во земјите од Западен Балкан основана во јануари 2016 година со финансиска поддршка од Европската Унија и во рамките на Поддршката на ЕУ за Регионална Тематски мрежи на Програмата за Организации за Граѓанско Општество.

...повеќе

Извештаи за напади

Актуелни напади врз новинарите

25

Закани против медиумите и медиумските организации

2

Закани по животот и екстремитетите на новинарите

27

Други закани кон новинарите

17

Скопје

71

НОВОСТИ

Презентиран извештајот за 2020 година, зголемен број на напади врз новинари, слаб напредок во медумските слободи

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) денеска го претстави годишниот извештај за показателите за степенот на слободата на ...

Работна средба на ЗНМ со сниматели на тема: ,,Безбедноста низ призмата на постојната законска рамка”

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), со вклученост на над 30 учесници реализираше средба снимателите при ...

ИЗЈАВА на Јавниот обвинител на Република Северна Македонија Љубомир Јовески

Јавниот обвинител на Република Северна Македонија, залагајќи се за доследно остварување на принципот на отвореност, правото ...

Прегледај ги сите новости

АКТИВНОСТИ

Српскиот писател и новинар Марко Видојковиќ мета на смртни закани

Марко Видојковиќ, српски новинар, писател и тв водител на „Добриот, лошиот и грдиот“, на 20 јуни ...

Српскиот писател и новинар Марко Видојковиќ мета на смртни закани

Вербални напади и закани по живот кон босанските и црногорските новинари

Во изминатите неколку дена, во Босна и Херцеговина се случија два сериозни случаи на загрозување на ...

Вербални напади и закани по живот кон босанските и црногорските новинари

Парламентот со еден потег може да ја загрози слободата на медиумите во Албанија

Собранискиот комитет за образование и медиуми на состанокот на 24.05.2021 година, по завршувањето на 5-годишниот мандат ...

Парламентот со еден потег може да ја загрози слободата на медиумите во Албанија