Презентиран извештајот за 2020 година, зголемен број на напади врз новинари, слаб напредок во медумските слободи

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ) денеска го претстави годишниот извештај за показателите за степенот на слободата на ...

Работна средба на ЗНМ со сниматели на тема: ,,Безбедноста низ призмата на постојната законска рамка”

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), со вклученост на над 30 учесници реализираше средба снимателите при ...

Во најава законски измени со кои напад врз медиумски работник ќе се третира како напад врз службено лице

Закани по живот, физички напади, вербални злоупотреби и навреди преку социјалните мрежи, полека но сигурно стануваат ...